top of page

Bordy's Blog

Een snelle Tiramisu Aperol

Bijgewerkt op: 17 sep



Tiramisu Aperol Bordy's


Deze heerlijke tiramisu is in een handomdraai gemaakt en je gaat er zeker mee scoren! Ideaal als je met vrienden naar het Nederlands Oranje gaat kijken, of tijdens de Olympische Spelen later deze zomer. Aperolletje erbij (ook tijdens het maken;-)) en het is één groot Oranjefeest!


Ingrediënten voor het mascarponemengsel

250 ml slagroom

4 el suiker

8 el melk

2 sinaasappels

500 gr mascarpone, op kamertemperatuur

1 pak lange vingers

Aperol Spritz


Stap 1. Het beslag

Klop de slagroom en suiker stijf. In een andere kom roer je de melk door de mascarpone. Schep daarna de opgeklopte slagroom luchtig door het mascarpone mengsel.


Stap 2. De Aperol

Giet wat Aperol in een diep bord en voeg het sap van 1 sinasappel toe. Hierin doop je de lange vingers.


Stap 3. Maak lagen

Verdeel de lange vingers over de bodem van een (oven)schaal. Smeer hierover de helft van het mascarpone mengsel en bedek dat weer met een laagje lange vingers. De lange vingers bedek je weer met de laatste helft van het mascarpone mengsel.


Stap 4. Sinaasappelige finishing touch

Rasp de schil van de sinaasappel en garneer daarmee de tiramisu. Als finishing touch nog een paar dunne sinaasappelplakjes.


Stap 5. Keep it cool

Zet de tiramisu tot je hem gaat serveren in de koelkast.

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page