top of page

Bordy's Blog

Kabeljauw ovenschotel

Bijgewerkt op: 17 sep



 Kabeljauw ovenschotel recept Bordy's'S

Het eerste gerecht dat mijn moeder op kookcursus leerde maken na haar trouwen en nog altijd een groot succes binnen de familie. Heel eenvoudig, maar ik lik mijn vingers er elke keer weer bij af.


Hoofdgerecht, 8 personen,

10 minuten bereidingstijd + 20 minuten baktijd


Ingrediënten

1 kg kabeljauwfilet

100 gr roomboter

8 tomaten, in kleine stukjes

150 gr jong belegen kaas geraspt

120 ml witte wijn

peper en zout


Pak een ovenschaal en leg op de bodem een paar plakken boter en leg daar de vis op. Bedek de vis weer met een paar plakken boter en verdeel daarover de stukjes tomaat. Bestrooi met peper en zout. Schenk er een scheutje wijn over en bedek met geraspte kaas. Zet de overschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven.


Serveer met gekookte aardappelen (lekker om mee in de jus te dopen) en gewokte spinazie met slagroom.

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page