top of page

Bordy's Blog

Oui, Oui... un clafoutis aux fruits

Bijgewerkt op: 17 sep



Clafoutis bordy's blog


Je hebt weleens dat het fruit op de fruitschaal er niet meer zo fris en fruitig uitziet. In de zomer verdwijnen deze ingedeukte vrienden in een smoothie, maar nu heb ik de Clafoutis ontdekt. Het is één van de makkelijkste desserts/ taarten om te maken en je kunt elk soort fruit gebruiken dat je maar wilt.  Echt om te smullen!


Ingrediënten

+/- 500 gr. fruit 

80 gr. bloem

4 eieren

Snufje zout

125 gr. suiker

30 gr. roomboter

150 ml melk 

poedersuiker 


Stap 1. Kies je fruit

Clafoutis is een nagerecht uit de Franse keuken en wordt traditioneel gemaakt van kersen die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Maar alle variaties zijn mogelijk: pruimen, appelen, peren, frambozen, bramen, abrikozen, vijgen,… Eigenlijk alles wat er op je fruitschaal ligt kan je gebruiken. Ik heb nu druiven gebruikt die er niet meer zo lekker fris uitzagen, maar nog prima om mee te bakken.


Stap 2. Maak je beslag 

Klop de eieren los met de suiker. Voeg de bloem, melk, gesmolten boter en zout toe. Goed mengen.


Stap 3. Verdeel je fruit over de bodem 

Je kunt de druiven in z’n geheel over de bodem verdelen, maar ik vind het lekker als het fruit helemaal opgaat in het beslag. Ik heb de druiven doormidden gesneden en verdeeld over de bodem van een met boter bedekte schaal. Giet hier het mengsel over. 


Stap 4. Bak in de oven 

Bak gedurende 50 minuten op 180°C. Laat afkoelen voordat je het serveert.


Stap 5. Geniet er warm of koud van

Je kunt een clafoutis warm of koud eten. Ik eet 'm graag warm, maar niet te heet, dus laat ik hem meestal minstens 10 tot 15 minuten staan, ​​voordat ik hem opdien. Traditioneel wordt clafoutis overgoten met poedersuiker om het plaatje nog mooier te maken. 


Tip: eet de koude restjes de volgende ochtend als ontbijt met yoghurt!


Kiki Swinkels @Bordy’s 

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page