Lekkerste pompoensoep allertijden!
OverzichtAls het buiten regent en de bladeren dwarrelen naar beneden dan krijg ik direct zin in deze heerlijke kruidige pompoensoep. Hij is heel gemakkelijk te maken en door de specerijen wordt de soep lekker pittig en vol van smaak.
Vegetarisch Soep, 8 personen, 15 minuten bereidingstijd + 35 minuten baktijd
1 flespompoen (+/- 2 kg), ontpit en in grove stukken
3 wortels, geschild in blokjes
4 el olijfolie
1 rode paprika, in stukjes
3 tenen knoflook, ontveld
1 rode peper, zaadloos en fijn gehakt
1 ui, in grove stukken
1 el Jonnie Boer kruiden Al-Andalus
1 l (kippen)bouillon
peper en zout naar smaak
Warm de oven voor op 180 °C. Verspreid de stukken pompoen over de bakplaat. Leg tussen de pompoen de ui, wortels, paprika, rode peper en knoflook. Bestrooi de groenten vervolgens rijkelijk met de Al-Andalus kruisen en olijfolie. Hussel door elkaar en zet de bakplaat 35 minuten in de oven op 180 °C. Als de groenten gaar zijn, doe je ze in de pan samen met de bouillon. Met de staafmixer mix je het tot een glad geheel en de soep is klaar!