Een gezellige herfsttafel

Artikel 7 van 8

Mijn grootste hobby is tafeldekken en ik maak er extra werk van als vrienden of familie komen eten. Het proces begint altijd bij de bloemist en/of met de snoeischaar in de tuin. Ik kies dan de kleuren uit die ik mooi bij het seizoen vind passen en daar borduur ik op voort.

Warme knallende herfstkleuren

De herfst heeft een prachtig kleurenpallet met warme tinten: olijfgroen, okergeel en roestrood. Deze herfstkleuren creëren uit zichzelf al direct een warme sfeer. Voor een beetje extra pit aan tafel doen de knalkleuren fuchsia en oranje het heel goed en matchen prachtig bij de herfsttinten. 

De magie van de oneven aantallen

Ik kies dus allemaal verschillende bloemen uit in deze fijne herfstkleuren en verdeel die in een oneven aantal vaasjes. Het is een ongeschreven wet, maar het oog vindt alles in oneven getallen interessanter. Qua styling werk je dus altijd in groepjes van 3- 5- 7 of 9. Het maakt het geheel speelser dan wanneer je werkt met even aantallen. Probeer het maar eens uit! Bij het schikken van de bloemen gebruik ik het liefst kleine vaasjes voor op tafel, zodat je elkaar nog gewoon goed kunt blijven zien. 

Tafellinnen

Een feestelijke tafel kan dus niet zonder bloemen, maar ook niet zonder tafellinnen. Het geeft je tafel direct een warme volle uitstraling. Vroeger ging ik het liefst voor strak wit linnen, maar tegenwoordig vind ik het hoe bonter des te leuker. Kijk op op onze site voor gezellige bonte tafelkleden voor een heerlijke sfeer aan tafel. Servetten -geen papieren- kleden het geheel helemaal af. Zeker met deze juwelen van servetringen. Werk vervolgens in lagen door je aankleding te stapelen. Leg op het tafelkleed placemats, daar weer bovenop onderborden, dinerborden, soepborden etc. 

Mix & Match

Wat ik nooit kan laten is om ook nog even door een paar kringloopwinkels te struinen. Ik denk dat ik een serviezen- én kringlooptic heb en die komen daar toevallig heel goed samen;-). Zo vond ik voor deze herfsttafel deze geweldige terracotta onderborden die ik heel mooi vond matchen bij de herfsttinten en onze La dolce vita di una Farfalla borden. Daarnaast vond ik ook dit schattige eenden peper- en zoutstelletje voor grappige knipoog op tafel. Durf dus te mixen met oud en nieuw! 

Kiki Swinkels @Bordy's

© 2014 - 2024 Bordy's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel