Tutti Frutti centerpiece

Artikel 6 van 8

We illustreren niet alleen graag met eten, maar je kunt er ook prachtige tafels mee decoreren. Ik wilde voor mijn etentje van vanavond een keer iets anders dan bloemen en heb een kleurrijk herfststuk gemaakt van de mooiste seizoensgroenten en fruit. Op de klimop en besjes na heb ik alles gewoon uit de supermarkt gehaald!


Stap1. 
Knip een aantal takken klimop (laurier of eucalyptus kan ook) voor de basis en zoek een paar mooie stukken fruit en groente die passen bij het seizoen. In dit geval heb ik gekozen voor:

3x artisjok
1x granaatappel
1x pompoen
3x trossen druiven 
1x denneappel 
1x sinaasappel 
3x rode ui 
9x takken klimop
3 x bessentakken

Stap 2. 
Het hoeft niet perse, maar met het gebruik van een stuk oase (steekschuim) blijft alles net iets beter op z’n plek zitten. Laat deze dus eerst even weken in een bakje water.

Stap 3.
Zoek een mooie grote schaal. Rond voor op een ronde tafel, rechthoekig of ovaal voor op een lange tafel en eg hierin de oase.

Stap 4.
Steek de klimop rondom in de oase, zodat er een bedje ontstaat voor de sierstukken. 

Stap 5. 
Verdeel de drie artisjokken over de schaal en steek deze ook vast in de oase. Drapeer de druiventrossen ertussen en leg de pompoen in het midden. Vul de andere gaten op met de granaatappel en de uien. Ik heb er nog een paar rode bessentakjes tussen gestopt om het stuk speelser te maken. 

Stap 6. 
Zet het stuk mooi in het midden van de tafel, steek rondom wat kaarsjes aan en klaar is Kees! 

De mooie vlinderborden zijn natuurlijk van onze mooie vlindercollectie "La dolce vita di una Farfalla"

Kiki Swinkels @Bordy's 

© 2014 - 2024 Bordy's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel