5x tips voor een feestelijke kersttafel

Artikel 4 van 8

5x tips voor een feestelijke kersttafel

Kerst, het perfecte moment om alles -letterlijk en figuurlijk- uit de kast te halen! Je mag pronken met je mooiste servies en met deze tips wordt het één groot kerstfeest op tafel.

Tip 1. Kies voor een kleur of thema
Je hoeft niet bang te zijn dat het te bont wordt, wanneer je voor een bepaalde kleur of thema kiest. Zo maak je het jezelf ook makkelijk, want binnen een bepaalde kleur/ thema kan je alles gaan verzamelen voor je kersttafel. Kijk wat je allemaal in huis hebt, struin marktplaats en kringloopwinkels af of verwen jezelf een keer met een mooi nieuw servies. Ik vond bij de TK Maxx dit mooie groene tafelkleed van Ralph Lauren (tip: ze hebben daar vaak mooi tafeltextiel!) en besloot dit jaar te gaan voor stylish green!

Tip 2. De basis van de kersttafel: het tafelkleed
Het tafeldekken begint dus bij het tafelkleed en dat bepaalt al voor een groot deel al de sfeer. Het hoeft geen duur kleed te zijn. Je kunt ook een lange lap stof kopen op de markt, maar textiel geeft de tafel al snel een warme chique uitstraling. Dit geldt ook voor de servetten. Gebruik linnen of katoen en probeer met kerst de papieren versies te beperken tot de kindertafel… al ben je naar mijn mening nooit te jong om van een beetje behoorlijk servies en een stijlvol gedekte tafel te eten;-)

Tip 3. Concentreer je tafeldecoratie in het midden van de tafel
Maak over het midden van de tafel een loper met mooie natuurlijke takken, want die doen het altijd goed. Voor deze tafel ben ik begonnen met grote dennenboomtakken, waar ik eucalyptus tussen heb gestoken met wat extra groen uit de tuin. De kleuren van pauwenveren vond ik mooi matchen bij het groen en ze maken het geheel lekker bont. Verder heb ik een aantal groene kerstballen en verschillende kandelaren tussen de takken verwerkt. Combineer hoge en lage kaarsen met elkaar, zodat je diepte en een interessant geheel creëert.  

Tip 4. Pak uit met servies
Het servies maakt of kraakt de kersttafel. Het is heel mooi om overal hetzelfde servies te gebruiken, maar je kunt ook servies mixen & matchen. Met kerst geldt eigenlijk; hoe meer borden, bestek en glazen des te beter! Stal alles wat je nodig hebt uit en zo wordt de tafel een blinkend middelpunt voor je gezelschap. Heb je niet voldoende servies voor iedereen? Leen dan van familie of vrienden en combineer dit met de spullen die je hebt. 


Tip 5. Begin op tijd
Last, but not least… begin op tijd met het dekken van de tafel! Vaak doe ik het zelfs de avond van te voren, want dan heb ik de hele dag mijn handen vrij om het huis aan kant te maken en de laatste hand te leggen aan het kerstdiner. 

Veel plezier met het dekken van de tafel, maak er een mooi feestje van! 

Happy X-mas! 

Kiki @Bordy’s 

© 2014 - 2024 Bordy's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel