Catchy Mediterraanse visstoof
- Kiki Swinkels

- 19 okt
- 2 minuten om te lezen

Zin in een feestelijk gerecht dat feestelijk, gezond én snel klaar is?! Deze
Mediterraanse visstoof brengt smaak, kleur én gezelligheid op tafel – perfect in combinatie met de nieuwe Catchy Party Edition – Part 1: The culinaire catch borden van Bordy’s.
Visstoof, 4 personen
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g vis (bijvoorbeeld kabeljauw en zalm), in stukken
200 g garnalen, gepeld
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
400 g Mutti Polpa fijne tomatenpulp (uit blik)
3 tomaten, in blokjes
100 ml droge witte wijn
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl (gedroogde) oregano
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie (optioneel), fijngehakt
Bereiding:
Fruit de basis
Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg kleur toe
Doe de paprika’s erbij en bak kort mee. Strooi het paprikapoeder en de oregano erover, zodat de smaken vrijkomen.
Afblussen & sudderen
Blus met de witte wijn, laat even sudderen, en voeg dan de tomatenblokjes en - pulp toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Vis erin
Leg de visstukken en de garnalen op de saus en druk ze er voorzichtig wat dieper in. Breng op smaak met zout en peper. Zet de deksel op de pan en laat 5‑7 minuten stoven, tot de vis gaar is. Of zet 10-15 minuten in overdekte ovenschaal of terrine, zoals ik hier heb gedaan. Zie ook onze vlog van dit recept op Instagram & Facebook.
Serveren
Strooi vlak voor het serveren de verse peterselie erover. Zet de pan of ovenschaal midden op tafel en laat iedereen gezellig zelf opscheppen. Combineer met een lekkere vers gemaakte aardappelpuree of brood met knapperige korst, zodat je lekker in de saus kunt dippen.
Het is natuurlijk helemaal af met de nieuwe collectie van Bordy's. De combinatie maakt het echt een feest aan tafel. Geniet ervan en je kunt de hele collectie hier bekijken!
















Opmerkingen