top of page

Bordy's Blog

Catchy Mediterraanse visstoof

ree

Zin in een feestelijk gerecht dat feestelijk, gezond én snel klaar is?! Deze

Mediterraanse visstoof brengt smaak, kleur én gezelligheid op tafel – perfect in combinatie met de nieuwe Catchy  Party  Edition – Part  1: The culinaire catch borden van Bordy’s.


Visstoof, 4 personen

30 minuten bereidingstijd


Ingrediënten

  • 500 g vis (bijvoorbeeld kabeljauw en zalm), in stukken

  • 200 g garnalen, gepeld

  • 1 grote ui, gesnipperd

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 rode paprika, in dunne reepjes

  • 1 gele paprika, in dunne reepjes

  • 400 g Mutti Polpa fijne tomatenpulp (uit blik)

  • 3 tomaten, in blokjes

  • 100 ml droge witte wijn

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl (gedroogde) oregano

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse peterselie (optioneel), fijngehakt



Bereiding:

Fruit de basis

Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en glazig zijn.


Voeg kleur toe

Doe de paprika’s erbij en bak kort mee. Strooi het paprikapoeder en de oregano erover, zodat de smaken vrijkomen.


Afblussen & sudderen

Blus met de witte wijn, laat even sudderen, en voeg dan de tomatenblokjes en - pulp toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.


Vis erin

Leg de visstukken en de garnalen op de saus en druk ze er voorzichtig wat dieper in. Breng op smaak met zout en peper. Zet de deksel op de pan en laat 5‑7 minuten stoven, tot de vis gaar is. Of zet 10-15 minuten in overdekte ovenschaal of terrine, zoals ik hier heb gedaan. Zie ook onze vlog van dit recept op Instagram & Facebook.


Serveren

Strooi vlak voor het serveren de verse peterselie erover. Zet de pan of ovenschaal midden op tafel en laat iedereen gezellig zelf opscheppen. Combineer met een lekkere vers gemaakte aardappelpuree of brood met knapperige korst, zodat je lekker in de saus kunt dippen.


Het is natuurlijk helemaal af met de nieuwe collectie van Bordy's. De combinatie maakt het echt een feest aan tafel. Geniet ervan en je kunt de hele collectie hier bekijken!







 
 
 

Opmerkingen


bottom of page